Country och längtan till landet

Svensk country som funkar bra ihop med längtan till landet.

Sitter här och spelar countrymusik (med lite inslag av blues) och längtar till landet. Ut till naturen och den friska luften (om det nu finns någon kvar efter alla avverkningar och kemiska utsläpp), ut till skapandet av ett enkelt och naturnära boende, och en levande och försörjande mångfald.

Ja, jag vet att det är mitt i november, och kanske inte en helt normal tid för en sådan längtan, nu när vintermörkret sluter sig omkring oss. Men, det bryr sig inte längtan om. Och, bra är kanske det. För egentligen är det en alldeles utmärkt tid att kolla på platser, och börja planera, nu i denna tid. Det som känns rätt nu är garanterat rätt hela året.

Du kanske också längtar till landet? Då tycker jag att du skall starta musiken nedan, och dela denna längtan med mig. Du kan naturligtvis starta musiken även om du inte längtar till landet. Den är rätt ok tycker jag, så den kan nog funka ändå. Kanske t o m så bra att även du börjar längta. Längta till vad, undrar du kanske. Jo, till ett ekoboende på cykelavstånd från staden, till enkla boningar byggda av naturliga material (lokala i första hand), till försörjande mångfald (inkl naturträdgård/vildmark), till försörjande verksamhet i anslutning till ekoboendet, och till en kreativ, fungerande och gästvänlig gemenskap.

Ytterligare uppfattning om vad just jag längtar till kan du få om du kollar på Planer på ekoby i Ronneby-sidan samt på Välkommen till det fria boendet-sidan. Byggnationen skall naturligtvis passa in i den miljö och det landskap som det tilltänkta ekoboendet kommer att befinna sig i, men jag kan tänka mig att såväl byggnader i trä som byggnader i t ex lera/halm kommer att kunna fungera bra. Hör av dig via kommentarer nedan eller via kontakt-sidan om du har frågor, synpunkter och idéer, eller bara allmänt tycker att detta låter intressant. Men gör det snarast. Det är inte bra att låta en längtan få vänta för länge.


The Ballroom Band tillsammans med Christian Kjellvander och Linda Ström med låten “Two Souls”.


The Ballroom Band tillsammans med Carola Andersson med låten “The Jester”.


The Ballroom Band tillsammans med Carola Andersson och Linda Ström med låten “Men du”.


The Ballroom Band tillsammans med Anna Stadling och Pecka Hammarstedt med “Om du följer mig hem”.


The Ballroom Band tillsammans med Linda Ström och Carola Andersson med låten “Hoppas”.


The Ballroom Band tillsammans med Carola Andersson med låten “Every Single Flower”.


The Ballroom Band med låten “Hotel rooms & Mini bars”.


The Ballroom Band tillsammans med Jesper Lindberg och Carola Andersson med låten “Open Minds”.


The Ballroom Band tillsammans med Jesper Lindberg och Carola Andersson med låten “Free To Be Me”.


The Ballroom Band här i svensk somrig utomhusmiljö, i en officiell video, där de framför låten “Back for Good”.

Taggar: , , , , , ,
Kjell Askling

Om Kjell Askling

Visionär, naturälskare och organisatör som står med båda fötterna på jorden, och har lätt för att se helheten och sambanden. Har erfarenhet inom bl a handel, revision, ekonomi, företagsledning, politik, lagerarbete, montering, jordbruk, projektarbete och ekoutveckling.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*