Det är folket som bygger landet

Det är folket som bygger landet. Folket är dom enda som kan det. Så sjunger Ulf Lundell i en medryckande låt från 1996. Och visst har Ulf rätt – folket är dom enda som kan det – även om han på senare år tycks ha börjat tvivla, vilket framgår av en nyare, något omskriven text-version. Utdraget nedan är dock från originalversionen.

FolkdansFolkdans” Du kanske tror att det är Kungen
Du kanske tror att det är Södersten
Du kanske tror att det är Persson
eller bankerna eller regeringen
Men det är folket som bygger landet
Folket är dom enda som kan det
Det kommer underifrån när den dagen är här
Om folket vill så bygger folket landet “

Men, käre Ulf, och kära alla ni andra som tvivlar eller väntar, folket har alltid byggt landet. Problemet är bara att folket inte bygger landet för folket utan för några få makthungriga högt uppe i en hierarki, och på deras villkor, möjligen som ett följdriktigt tack för att man slipper ta ansvar för den egna framfarten här på planeten.

Så måste det emellertid inte vara. Vi (folket) kan när som helst välja att själva ta ansvar, och att bygga landet på våra (folkets) villkor. Ett land utan hierarki, med samarbete i stället för konkurrens, och med uppbyggande i stället för nedbrytande ordning. Ett land utan pengajakt, där vi själva styr våra liv. Ett land för folket av folket.

Det går om vi bara vågar tro på möjligheten, och väljer ett friskare förhållningssätt till livet, med ett upplägg och en grundläggande ordning som är till gagn för allt och alla, såsom t ex det upplägg och den ordning som gäller hos Ronneby Samhällsförening. Detta kan förhoppningsvis fungera bra som en enande faktor.

För dig som vågar tro på möjligheten finns mer info och info-länkar under rubriken “Beställ ett nytt samhälle!“. Ta vara på denna möjlighet, och låt det vara slut på tvivel och väntan nu, för Ulfs, din egen och alla andras skull. Det är dags att lämna vanstyret och vansinnet bakom oss, och påbörja en ny era för mänskligheten.

Taggar: , , , ,
Kjell Askling

Om Kjell Askling

Visionär, naturälskare och organisatör som står med båda fötterna på jorden, och har lätt för att se helheten och sambanden. Har erfarenhet inom bl a handel, revision, ekonomi, företagsledning, politik, lagerarbete, montering, jordbruk, projektarbete och ekoutveckling.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*