Eva Joly agerar i Assange-fallet


Ett bra initiativ av Eva Joly, en bra TV4-intervju, och ett bra inlägg i Assange-debatten, väl värt att sprida vidare.

Eva Joly under TV4-intervjun

Norge-födda Eva Joly engagerar sig i Assange-fallet.

Vad har hänt med Sverige?

Jag väljer att bryta tystnaden här på Ekokuriren med att sprida ovanstående intervju med Eva Joly, om Julian Assange’s situation. Jag gör det inte för att jag tar ställning för eller emot Julian Assange och hans förehavanden. Därom vet jag alltför lite. Jag gör det för att jag tycker att det är ett bra initiativ och en bra intervju, och för att hanteringen av Assange-fallet från svenska myndigheters och politikers sida är både anmärkningsvärd och beklaglig.

Vad vill svenska myndigheter uppnå med sitt agerande?

Varför har det s k Assange-fallet hanterats så som det har gjorts, och hur har det kunnat hamna i ett så låst läge? Olyckliga misstag följda av prestige och förvirrade “lika för alla”-tankar? Nej, knappast. Då hade någon högre upp i hierarkin säkerligen redan ingripit. Nej, det här är av allt att döma ingen rättsfråga. Det är politik med globala förtecken, och förklaringen kan sammanfattas i ett enda ord – WikiLeaks. Varför hålla förhör och driva en rättsprocess när man redan har uppnått sina syften och fått till det perfekta straffet?

Ja, det kan man undra. Men frågan är, och det är ingen liten fråga, är det så här vi vill att det skall fungera i Sverige? Nej, det tror jag inte att det finns många som vill, och jag uppmanar svenka politiker och myndigheter att ta efter Eva Joly vad gäller förnuft och kurage, och att nu se till att Assange-fallet äntligen når en lösning.

Taggar: , ,
Kjell Askling

Om Kjell Askling

Visionär, naturälskare och organisatör som står med båda fötterna på jorden, och har lätt för att se helheten och sambanden. Har erfarenhet inom bl a handel, revision, ekonomi, företagsledning, politik, lagerarbete, montering, jordbruk, projektarbete och ekoutveckling.
Prenumerera på kommentarer via RSS-flödet i denna post

En kommentar

  1. Kjell Askling

    Julian Assange lämnar idag, via sin svenska advokat Thomas Olsson, in en begäran om att häktningsbeslutet skall hävas. Allt enligt detta inslag hos SVT Nyheter, där advokat Thomas Olsson intervjuas av en uppenbart negativt inställd journalist. Vi får se hur det går med detta, men nog borde det vara dags att få ett slut på denna märkliga historia. En åsikt som jag glädjande nog även delar med vissa personer inom etablissemanget, vilket framgår av ett mer objektivt och balanserat inslag från SVT Agenda i februari i år.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*