Att det ska behöva vara så svårt

Det är enkelt. Man behöver alltid gå in för att kunna hitta ut.

Det finns väl inget som har stötts och blötts så mycket som miljöproblemen under de senaste decennierna. Det har skrivits, det har pratats och det har debatterats, och emellanåt har även beslut fattats och åtgärder vidtagits. Ja, miljön har verkligen funnits på agendan, kan man säga. Men allt till föga nytta synes det. Vi galopperar ändå uppenbarligen i allt snabbare takt mot katastrofens avgrund, och många har säkert redan gett upp. Det är förståeligt att människor ger upp, och att mer eller mindre vansinniga nödåtgärder planeras och sätts i verket, när ingenting synes hjälpa. Men ge inte upp, och bli inte vansinnig, kära medmänniska. Det finns en lösning, och den är närmare och enklare än du tror, såvida du inte redan har funnit den. Den är så nära att du inte kan se den, och så enkel att du antagligen inte tror att den kan hjälpa, eller ha någon betydelse. Men, tror du det så tror du fel. Då har du låtit lura dig.

… när det kan vara så enkelt

Vi behöver inte söka världen runt, och grubbla oss tokiga, för att finna lösningen. Den finns redan här, hos dig och mig, och alla andra, så som den alltid har gjort, och alltid kommer att göra. Det som bestämmer hur vår värld ser ut är nämligen hur vi förhåller oss till livet och allt omkring oss. Det är inte svårare än så. Bollen och lösningen ligger alltså i grunden hos oss själva, inte hos andra, någon annanstans, eller i tekniken. Frågan är bara om vi är beredda att gå till oss själva, och ta ansvar för vårt leverne. Om vi inte är villiga att göra det så kommer vi aldrig någonsin att kunna komma till rätta med vare sig miljöproblemen, eller något annat.

Jag sökte och jag fann

Hur kan jag vara så säker på detta? Jo, jag har gjort den här resan. Jag har sökt världen runt, och i allt, bara för att inget finna. När inget gick att finna, fick jag lov att gå till mig själv. Det har varit en ganska tuff och omtumlande resa, men den har varit intressant, och jag fann svaren. Jag fann lösningen. Inte bara för mig själv som individ, utan också för mänskligheten och helheten, den där mänskligheten och helheten som både du och jag är. Den som inom oss förenar oss med allt och alla. Det jag fann finns koncentrerat i det jag kallar “ekogrund” och “ekorörelsen” och uttryckt i diverse ekoverksamhet, såsom hos Ronneby Samhällsförening, Ronneby Ekoförening och Ekotjänsten i Ronneby, samt givetvis också i webbtidningen Ekokuriren.

Jag har förståelse för om du har svårt att tro på och ta till dig detta. Du tycker kanske också att jag lite orättvist lägger för mycket skuld och ansvar på dig. Men det gör jag inte. I alla fall inte skuld. Det som har varit, det har varit. Det är nuet som gäller, och där finns ingen skuld, bara möjligheter. Och, vad gäller ansvaret så är det naturligtvis du själv som bestämmer vilket ansvar du skall ta. Förstå kommer du att göra när du har gått till dig själv och ditt inre sanna jag, det där jaget som är fritt från förgivettaganden och förutfattade meningar.

Svaren finns också hos dig

Det här är en inbjudan till alla modiga människor (och även till alla andra för den delen) att förenas med mig i ett leverne, och i en livets resa, som gör det möjligt för oss människor att komma till rätta med de problem vi har skapat, och som tar oss till en fri och meningsfull tillvaro, med möjligheter för allt och alla. Men, resan är naturligtvis inte gratis. Du får betala med ett bättre liv, och en bättre värld. Om du tycker att resan är värd det så bör du absolut anmäla dig till den. Det gör du enklast genom att antingen direkt registrera dig som medlem i Ronneby Samhällsförening (såvida du bor i Ronneby kn) eller genom att svara på enkäten på denna sida. Du kan givetvis också använda dig av kontaktvägarna på vår kontakt-sida, samt lämna kommentarer nedan.

Taggar: , , , , , , ,
Kjell Askling

Om Kjell Askling

Visionär, naturälskare och organisatör som står med båda fötterna på jorden, och har lätt för att se helheten och sambanden. Har erfarenhet inom bl a handel, revision, ekonomi, företagsledning, politik, lagerarbete, montering, jordbruk, projektarbete och ekoutveckling.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*