Tjänster med eko på köpet

Lokala tjänster och entreprenader med ekoansvar på köpet

Ekotjänsten i Ronneby är f n i färd med att dra igång sin lokala tjänste- och entreprenad-verksamhet, med uppdragsarbete till ekopriser, och ekoansvar på köpet. Ekotjänsten i Ronneby är organiserad som en ideell förening, och verksamheten, som startar helt från scratch, vilar på samma moraliska grund som denna webbtidning, dvs på ekogrund. Mer information om denna ekogrund finner du här på vår egen info-sida eller här på Ekotjänstens info-sida. Ekotjänsten i Ronneby är en del i ett helt ekokoncept, som f n byggs upp i Ronneby. På denna sida kan du läsa lite om fler lokala organisationer och organisationsidéer ingående i detta ekokoncept.

Verksamhetsupplägget,  som är tämligen omfattande och heltäckande, rymmer såväl tjänste- och service-verksamhet som bemannings- och entreprenad-verksamhet. Tanken är att bygga upp något av ett lokalt varuhus i tjänster. Arbetet skall utföras av kvalificerade och ansvarsfulla uppdragstagare (huvudsakligen fristående sådana), men Ekotjänsten skall ha huvudansvar gentemot uppdragsgivaren. Än så länge har Ekotjänsten inte så mycket att erbjuda vare sig uppdragstagare eller uppdragsgivare. Man behöver först, som man säger, fylla poolen, så att det går att bada i möjligheterna. Om du är hemmahörande i Ronneby kommun, och är intresserad av att vara med och fylla poolen, kan du läsa mer på denna sida, samt fylla i en intresseanmälan på denna sida.

Det finns naturligtvis mycket mer information att förmedla om Ekotjänsten i Ronneby, men jag nöjer mig med detta, och med att konstatera att denna verksamhet säkerligen kan komma att få mycket stor betydelse såväl för ekoutvecklingen som för den lokala utvecklingen i allmänhet. Vill du veta mer besöker du lämpligen föreningens webbsajt. Ekotjänsten finns än så länge bara i Ronneby, men kan naturligtvis komma till stånd även i andra kommuner. Anmäl i så fall gärna ditt intresse för detta i kommentarer nedan, via kontakt-sidan hos Ekotjänsten i Ronneby, eller via Ekokurirens kontakt-sida.

Taggar: , , , , , , ,
Kjell Askling

Om Kjell Askling

Visionär, naturälskare och organisatör som står med båda fötterna på jorden, och har lätt för att se helheten och sambanden. Har erfarenhet inom bl a handel, revision, ekonomi, företagsledning, politik, lagerarbete, montering, jordbruk, projektarbete och ekoutveckling.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*