När fantasin tillåts bli verklighet

Vi behöver släppa fram vår fantasi. Här får du inspiration.

Vi människor är ganska dåliga på att låta de tankar, den fantasi och de drömmar som vi alla har inom oss få utopp i vår verklighet. Vi kollar mest omkring oss, och anpassar oss. Detta är tråkigt, tycker jag. Vår värld skulle vara en mycket roligare plats att befinna sig i om vi högre grad släppte fram vårt eget jag. Ja, jag vet att det finns en massa regler om hur vi får bete oss, och vad vi får göra. Men, likväl som vi kan ändra vårt sätt att leva, så kan givetvis också reglerna ändras. Reglerna är ju bara ett utslag för hur vi människor vill ha det. Vill vi något annat än det som är får vi naturligtvis ändra reglerna. Det är en naturlig del i utvecklingen. Vi behöver dock vilja något annat för att det skall kunna bli någon förändring, samt vara mer öppna för och intresserade av förändring och mångfald i sig.

SunRay Kelley är en man som ville och vill något annat än det vanliga, och en man som verkligen lever ut de tankar, den fantasi och de drömmar han har inom sig. En av få som har valt att släppa fram sitt eget skapande jag. Hur hans skapande går ihop med lagar och regler i delstaten Washington vet jag inte, men jag vet att jag älskar detta, och att jag ser honom och hans verk som en frisk inspirationskälla, inte för hans övervintrade hippiestil eller för att han är som han är, utan för att han visar hur härligt det kan bli när det som finns inom människan släpps fram. Hur kan någon (inkl myndigheter) stå emot en sådan skaparkraft? Kan du? Välkommen att ta del, njuta och inspireras av SunRay Kelley’s värld.


SunRay Kelley vandrar runt i sin fantasifulla verklighet. Ingen heltäckande visning precis, men ändå något.


SunRay visar upp sin energieffektiva multikamin, som bl a även kan producera el och användas som ugn.


Här får vi vara med när SunRay fixar de avslutande detaljerna på sin “Gypsy Wagon”, ett mobilt hus i trä.


Det är inte bara husbyggande som intresserar Kelley. I detta projekt har han försett en liggcykel med elmotor.

Om du vill veta mer om SunRay Kelley och hans liv och verklighet, eller hitta fler bilder och videofilmer, kan du besöka hans webbsajt eller söka runt på webben. Där finns en hel del mer att hitta. Finns bl a en del om SunRay Kelley på Lloyd’s Blog , samt hos First Earth Cascadia Cob.

Taggar: , , , , , ,
Kjell Askling

Om Kjell Askling

Visionär, naturälskare och organisatör som står med båda fötterna på jorden, och har lätt för att se helheten och sambanden. Har erfarenhet inom bl a handel, revision, ekonomi, företagsledning, politik, lagerarbete, montering, jordbruk, projektarbete och ekoutveckling.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*