Hur står det till med världen?

Johanna Björklund håller föredrag om tillståndet i världen.

Det undrar Johanna Björklund, forskare vid Centrum för uthålligt lantbruk, i ett engagerat föredrag vid Mångfaldskonferensen 2010, arrangerad av Centrum för biologisk mångfald. Det är en stark och ganska klarsynt skildring av den situation som vi idag befinner oss i. Lite väl mycket fokus på klimatet, som vanligt, men annars mycket bra. Jag blir glad när jag upptäcker att det finns klarsynta forskare som vågar säga vad de tycker. All heder Johanna, och mer av det slaget tack. Du kan ta del av föredraget, samt av några filmer om odlad mångfald, nedan.


Hur står det till med världen? Föredrag av Johanna Björklund från Centrum för uthålligt lantbruk vid SLU.


Odlad mångfald (del 2 av 6) från Centrum för biologisk mångfald. Kanske 90 % av den odlade mångfalden har försvunnit. Hans Larsson, föreningen Allkorn, berättar om odlad mångfald och ovanliga lantsorter i Sverige.


Odlad mångfald (del 3 av 6) från Centrum för biologisk mångfald. Pomologerna Mattias Iwarsson, CBM och Mats Rosengren, länsstyrelsen Västra götaland demonstrerar nutida och historiska svenska äppelsorter.


Odlad mångfald (del 4 av 6) från Centrum för biologisk mångfald. Marie Byström, CBM och Ove Ringsby, Biosfärkontoret i Mariestad, berättar om hur hållbart entreprenörskap på Kinnekulle går till.

Taggar: , , , , ,
Kjell Askling

Om Kjell Askling

Visionär, naturälskare och organisatör som står med båda fötterna på jorden, och har lätt för att se helheten och sambanden. Har erfarenhet inom bl a handel, revision, ekonomi, företagsledning, politik, lagerarbete, montering, jordbruk, projektarbete och ekoutveckling.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*