Nya möjligheter i samvaron

Om vi väljer ett ekogrundat leverne blir det lätt att enas

Med en ekogrundad tillvaro behöver vi inte sitta fast i ensamhet eller dåligt fungerande tvåsamhet. Då finns förutsättningar för en trivsam, trygg och verkligt fungerande samvaro, med en mångfald som skänker liv och glädje. Det händer något med oss när vi på ekoordnat sätt väljer att ta fullt ansvar som individ, människa och helhetsvarelse, och väljer att ha såväl vår egen individualitet som mänskligheten och helheten inom oss. Plötsligt upptäcker vi, även om processen kan ta sin tid, att vi inte längre är i konflikt med omgivningen, och inte längre behöver känna oss dåliga för att vi bryr oss om oss själva.

Det är en verklig befrielse och en öppning till en helt annan, och rikare, värld än den vi människor är vana vid. Tänk att något så stort och främmande kan finnas så nära. Så nära tillgängligt om vi bara bryr oss, och vågar ta itu med oss själva. Och, varför skulle vi inte göra det, när så mycket finns att vinna? Ingrodda vanor? Yttre faktorer? Javisst, men de kommer vi till rätta med, med tiden. Med ekogrundad strävan, tålamod (inte minst med oss själva), vilja och beslutsamhet, samt givetvis med ett medlemskap i Ronneby Samhällsförening eller i någon annan lokal samhällsförening vilande på ekogrund, så ordnar det sig.

Tänk dig en värld utan krig, konfrontation, konkurrens och bekämpande där vi alla lever våra liv precis så som vi, var och en, själva känner och förstår att just vi skall göra. Där vårt ekogrundade varande och vår inre gruppkänsla får både oss och gruppen (samhället, arbetsgemenskapen, närområdet, familjen osv) att fungera. En värld där vi har lämnat oönskad ensamhet bakom oss, och fått vår ev tvåsamhet att fungera. En tvåsamhet som i det läget inte längre är så självklar som i den åtskiljande värld vi nu lever, utan tvärtom ses som starkt begränsande. För en värld bortom begränsningarna är vad som väntar, en värld där individen har betydelse, och mångfalden fyller oss med glädje. En värld fylld av människor, som strävar efter att vara så hela som möjligt, och som har utrustat sig med en sådan inre styrka och livskraft att de vågar och klarar av att vara de ansvarsfulla skapare som människorna troligen är ämnade att vara.

Taggar: , , , , , , ,
Kjell Askling

Om Kjell Askling

Visionär, naturälskare och organisatör som står med båda fötterna på jorden, och har lätt för att se helheten och sambanden. Har erfarenhet inom bl a handel, revision, ekonomi, företagsledning, politik, lagerarbete, montering, jordbruk, projektarbete och ekoutveckling.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*