Sommarsolståndet

« Tillbaka till händelser
Denna händelse har varit.
Händelse:
Sommarsolståndet
Datum:
21 juni 2022
Kategori:
Uppdaterad:
31 oktober 2021
Schema:
Varje år till 21 juni 2023 (See all)

Sommarsolståndet i all sin nysomrigt grönskande prakt

Årets ljusaste dygn, men också övergången från gult till grönt, dvs övergången från en tid med tonvikt på kreativitet/skapande till en tid med tonvikt på växande/mognande. Denna händelse firas förslagsvis med en blomsterfylld midsommarfest i växandets och mognandets tecken. Ovanstående gäller i alla fall för oss som har ekovisionen i tankar och sikte.

På Wikipedia finns det bl a följande att läsa. Sommarsolståndet är den tidpunkt då solen antar sin största deklination, det vill säga då den står som högst på himlen på norra halvklotet, norr om kräftans vändkrets. Vid sommarsolståndet lutar jordaxeln som mest in mot solen, vilket medför att det norra halvklotet då får sin längsta dag och kortaste natt. Norr om norra polcirkeln är det då midnattssol och då går solen inte ens ned.

iCal import + Google Calendar

Händelser och evenemang är indelade i fem kategorier: Allmänt, Ekonomiskt, Ideellt, Socialt och Unicitetiskt. Kategorierna är färgkodade för att kunna skiljas åt i kalendern. Vill du bara se en kategori klickar du på denna.